Te pregătești să planifici cel mai important eveniment din viața ta? Vrei să trăiești o experiență irepetabilă alături de familie și cei dragi? În acest caz, este important să cunoști părerea specialiștilor dar și care sunt tendințele pentru nunți în 2019.

Pentru că organizatorii de nunți doresc să fie originali, unici și cât mai creativi, trendurile în domeniu se schimbă constant. La fel ca anul trecut, și în 2019 se pune accentul pe ideile creative în materie de culori, decorațiuni, meniu, rochii de mireasă, accesorii și locații. Meniul ocupă un rol important și poate fi realizat sub diverse forme, în funcție de preferințe, număr de invitați, tema evenimentului și alte criterii speciale.

Așadar, iată care sunt principalele tendințe pentru nunți în 2019 referitoare la serviciile de catering și alegerea meniului perfect.

Preparate specifice sezonului

Atunci când nu ai idee în ce direcție să te îndrepți cu meniul nunții tale, lasă anotimpul să te inspire. Indiferent că este cald sau frig în perioada nunții tale, specialiștii în catering îți vor oferi o varietate de alternative culinare, adaptate atât sezonului, cât și cerințelor tale speciale. 

Alimente bogate în proteine

Tofu, tempeh, lintea, sau quinoa sunt doar câteva exemple de alimente cu un conținut ridicat de proteine folosite de cuplurile care doresc un meniu cât mai „verde’’ și sănătos. Preparate cu pasiune de către chefi cu experiență, acestea sunt atât de gustoase, încât invitații tăi omnivori nici nu își vor da seama că meniul nu conține carne. Aceste preparate nu doar că sunt delicioase, dar oferă și energia necesară pentru a petrece toată noaptea.

Preparate care te duc în jurul lumii

Dacă îți place aventura și ți-ai dori un meniu complex, care să spună cât mai multe povești gastronomice, această recomandare ți se potrivește perfect. Dat fiind că există o varietate de preparate exotice, precum bucătăria cu specific mexican, indian, thailandez, italian sau grecesc, ai la dispoziție o gamă largă de posibilități. Astfel, fie alegeți o singură tematică, fie le combinați într-o explozie de gusturi, arome și culori, oferind invitaților o adevărată călătorie. 

Spectacolul culinar

Atunci când vine vorba de tendințele pentru nunți în 2019, ideea de spectacol este foarte populară. Mai exact, modul în care poți transforma preparatele într-un motiv de divertisment ar trebui să te pună pe gânduri. Cum este posibil? Ai nevoie de un furnizor de servicii de catering care să le facă pe plac oaspeților tăi. Acesta va prepara mâncarea pe loc, ținând cont de preferințele invitaților. 

De asemenea, poți adăuga un bufet de tipul DIY, unde prietenii și rudele tale pot selecta ingredientele favorite pentru a-și pregăti o gustare sănătoasă și proasptătă.

Gustări târzii pentru invitații pofticioși

Pentru că distracția necesită multe resurse, nu trebuie să excluzi varianta unor gustări târzii. Ce vei putea servi? Chiar dacă pizza și burgerii rămân favoriți, există și alternative vegetariene, cu un aport caloric scăzut și mult mai sănătoase. Așadar, dă frâu liber imaginației și, împreună cu specialistul în meniuri nuntă, organizează platouri cu gustări care să alimenteze pofta de petrecere a invitaților.

Produsele alimentare fermentate, un deliciu

Mâncărurile bogate în probiotice sunt la mare căutare în lumea culinară. De aceea, ar fi bine să iei în considerare includerea câtorva astfel de alimente în meniul tău de nuntă. Conform ultimelor tendințe pentru nunți în 2019, câteva dintre opțiunile preferate sunt varza, kimchi, murăturile și iaurtul. Acestea pot fi combinate de minune cu preparate din carne, dar nu numai.

Meniul de tip fusion

Atunci când nu ai o idee prestabilită în ceea ce privește meniul tău de nuntă, cea mai sigură variantă este să mergi pe diversitate. Aceasta este, în sine, una din principalele tendințe pentru nunți în 2019. Astfel, oaspeții tăi vor putea să încerce feluri de mâncare unice, pe care nu le-au mai încercat până la nunta ta și de care își vor aminti cu siguranță. Indiferent că vei alege un meniu fusion multicultural sau unul tradițional, vei reuși să impresionezi pe toată lumea.

Așadar, indiferent cât de mult se schimbă trendurile în materie de organizare a nunților, există o constantă de care trebuie să ții cont – experiențele memorabile. Dacă îți dorești să ai și tu parte de o astfel de experiență, noi îți stăm la dispoziție cu ajutor specializat.

Tags: